Les banderes i la xiulada al rei encenen la polèmica política després del #NoTincPor

RedaccióActualitzat

La xiulada al rei i als membres del govern espanyol i l'exhibició d'algunes estelades han monopolitzat el debat polític després de la manifestació a Barcelona contra els atemptats.

Les declaracions més contundents han estat les del líder del PP Català, Xavier García Albiol, que ha assegurat a través de les xarxes socials que per primer cop sentia vergonya d'una part de la societat catalana.


Albiol diu que el procés ha dividit la societat i que hi havia persones a la manifestació que animaven l'odi a Espanya.


Un dels motius de polèmica va ser aquesta xiulada al rei:

Des del govern català es destaca la llibertat d'expressió. El president, Carles Puigdemont, treia importància a la xiulada. En declaracions a Catalunya Ràdio, Puigdemont deia que no s'havia de "magnificar l'escridassada al rei":

"La llibertat d'expressió està per damunt de tot, però tampoc l'hem de magnificar. La gent s'ha expressat amb llibertat, amb convivència i amb pau. El que m'ha agradat més ha estat el clam a favor de la pau que hi ha hagut al llarg de la manifestació."

El vicepresident, Oriol Junqueras, també creu que tothom es va poder expressar d'acord amb la seva manera de pensar.

La cap de l'oposició al Parlament, Inés Arrimadas, sí que va criticar l'escridassada de què va ser objecte el rei Felip VI:

"Hi ha un grapat de maleducats que fan molt de soroll i que aprofiten un dia com avui, en què es mostra el rebuig al terrorisme, per mostrar el rebuig a persones que no pensen com ells o a institucions amb qui no estan d'acord."

Tot i això, Arrimadas assegura que eren una minoria:

"El que he vist és que la majoria de la gent ha respectat la manifestació i la pluralitat política que tenim en aquest país. Em sembla una bona notícia."

Des de Podem també es destacava aquesta pluralitat. Pel coordinador de Catalunya en Comú, Xavier Domènech:

"Hem viscut aquest cop amb abraçades i amor, i hem vist una expressió de resposta a allò que volien acabar: una societat diversa que proclama les seves fortaleses."

Les banderes de la manifestació

Un altre punt polèmic de la manifestació va ser la presència de banderes estelades, com es pot veure en imatges com aquesta:

 

A la marxa, però, hi va haver banderes de tots tipus i colors: estelades, senyeres i banderes espanyoles.


En algun cas, fins i tot es van poder veure totes dues juntes en un sol cartell:

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut