Palma de Mallorca

Les Balears volen prohibir les càpsules de cafè d'un sol ús no reciclables

La mesura s'inclou en l'avantprojecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats de les Balears que sortirà a exposició pública a finals de setmana

Actualitzat

En la seva croada contra el plàstic i els residus contaminants, el govern balear vol prohibir la venda de les càpsules de cafè d'un sol ús no reciclables a partir del 2020, segons s'inclou en l'avantprojecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats de les Illes. En la mateixa línia, també es vetarà la venda d'encenedors no recarregables, les maquinetes d'afaitar d'un sol ús, les tovalloletes humides, bastonets per a les orelles, les vaixelles de plàstic, així com les palletes.

El contingut de l'avantprojecte, que sortirà a exposició pública a finals de setmana, l'ha avançat el director general d'Educació Mediambiental, Qualitat Ambiental i residus, Sebastià Samsó a Ràdio Mallorca. Samsó defensa que la mesura "no pretén prohibir les càpsules", sinó que les empreses compleixin diversos criteris mediambientals amb l'objectiu de reduir els nivells de contaminació. "És una emergència ambiental i ens he d'avançar a la normativa europea", ha assegurat.

A partir del 2020, aquests productes s'hauran de fer amb materials reciclables. A més, les empreses que comercialitzin els productes creats a partir de materials no reciclables hauran de seguir un procés de recollida i reciclatge per vendre a les Illes. El govern les vigilarà, assegura, i podran rebre sancions de fins a 1,7 milions d'euros en els casos d'infraccions molt greus.

L'avantprojecte de llei també preveu que les bosses dels supermercats siguin de materials reciclables.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut