Buenos Aires

Les Àvies de la Plaza de Mayo recuperen la identitat de la néta 117

Les Àvies van acumulant victòries, 40 anys després de la dictadura militar argentina

RedaccióActualitzat

Les conegudes com les Àvies de la Plaza de Mayo van acumulant victòries en la seva lluita per recuperar la identitat dels néts i les nétes robats durant el captiveri dels seus pares a la dictadura militar argentina. Ahir van descobrir la identitat de la néta 117.

Fa un any, el nét 114 recuperava la seva veritable identitat. Era el nét d'Estela de Carlotto, la presidenta de les Àvies de la Plaza de Mayo. Ara, la xifra és de 117. L'última és una noia nascuda el 1978, quan els seus pares estaven detinguts en plena dictadura argentina. L'any 1994, una denuncia anònima va posar sobre la pista de la néta. Les sospites, però, han trigat 21 anys a confirmar-se, un fet que demostra les dificultats amb què es troben els qui busquen la veritat.

Estela de Carlotto ha anunciat que es va localitzar fa uns dies la filla de Walter Hernán Domínguez i Gladys Cristina Castro, desapareguts el desembre del 1977, a la província de Mendoza. Tots dos, militants del Partit Comunista Marxista Leninista, van ser segrestats per les forces de la dictadura quan Gladys estava en el sisè mes d'embaràs. Mai més es va saber res d'ells. El nom de la néta recuperada 117, de la qual no s'ha difós el seu nom per respectar la seva intimitat, va ser informada la setmana passada del resultat positiu de la prova d'ADN a la qual es va sotmetre per aclarir els dubtes sobre la seva identitat.

Les mostres d'ADN que fa 40 anys que es recullen dels familiars dels desapareguts són vitals, però cal que els homes i dones nascuts entre el 1976 i el 1983 amb dubtes s'animin a saber la veritat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut