Barcelona

Les aventures de Super Mario Bros compleixen 25 anys

El 13 de setembre del 1985, ara fa 25 anys, Nintendo va treure al mercat propostes noves de joc interactiu protagonitzades per un personatge, Mario, que s'havia començat a guanyar l'apreci del públic. Naixia així Super Mario Bros, una proposta nova de videojoc que va connectar amb la gent i que encara ara té el respecte de molts crítics i aficionats a aquesta forma d'oci. Tot plegat va provenir de la ment de Shigeru Miyamoto, el creador d'aquest personatge, que ha viscut aventures des dels televisors de moltes llars arreu del món.

Actualitzat
Tot i que el personatge de Mario ja existia des del 1981, no va ser fins quatre anys més tard, el 1985, que es va convertir en Super Mario i va començar a plantejar aventures interactives que van revolucionar el món del videojoc. Mario apareixia ja a "Donkey Kong", un títol per a màquines escurabutxaques on un malèvol gorila segresta la dona del fontaner. Va ser des de llavors que Mario es va començar a convertir en un personatge apreciat pel gran públic, i això es va aprofitar per crear Super Mario.

Alguns experts en la trajectòria d'aquest personatge, com ara Miquel Espada, que comissaria una mostra sobre la història de Super Mario que es fa a Madrid, assenyalen que allò que fa tan popular el personatge és que és "el paradigma de l'home mediocre". Vestit amb un gran barret, el seu característic peto i un bigoti recordat per molts, Super Mario va introduir nous conceptes en el món del videojoc com ara avançar per diferents reptes o caçar estrelles. El joc fugia de la violència que explotaven com a eina molts videojocs de la seva època.

Des del 1985 i fins ara han estat moltes les aventures i els videojocs de Super Mario però entre els més destacats hi ha el "Super Mario World" i el "Super Mario Galaxy". Els nostàlgics poden recordar Super Mario en aquest videojoc:


Anar al contingut