Nova York

Les autoritats nord-americanes anuncien la liquidació de l'empresa del presumpte estafador Madoff

Les autoritats nord-americanes han anunciat aquesta matinada que liquidaran la societat de gestió de fons del financer estatunidenc Bernard Madoff acusat de frau. A més, un jutge ha traslladat aquesta nit el "cas Madoff" al Tribunal de Fallides dels EUA per protegir els interessos dels inversors. En l'estafa, cinc entitats financeres espanyoles, com el Santander o el BBVA, s'hi han enganxat els dits. Les mateixes autoritats han advertit als afectats que no es facin il·lusions sobre els diners que podran recuperar un cop s'hagi fet la liquidació.

Actualitzat
A Espanya, els primers càlculs encara provisionals del govern Zapatero xifren en 38 milions d'euros l'impacte de l'estafa de Bernard Madoff en el sector assegurador i de fons de pensions. Aquí, però, encara s'hi han de sumar les pèrdues dels clients de les entitats financeres que hi han invertit de manera directa o indirecta.

De moment cinc bancs s'hi han enganxat els dits. El Santander, el que més, amb 2.300 milions d'euros. El BBVA hi podria perdre 300 milions, mentre que Caja Madrid, la Banca March i Banesto hi tindrien una exposició molt menor.

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, considera que l'impacte sobre el sector financer no és preocupant, tot i que admet que afectarà la credibilitat del sistema.

Les associacions d'usuaris bancaris, que ja han començat a rebre trucades de possibles afectats, critiquen que tot plegat hagi agafat per sorpresa els organismes reguladors, és a dir, el Banc d'Espanya i la Comissió del Mercat de Valors.
Anar al contingut