Washington

Les autoritats nord-americanes adverteixen que el virus de la grip porcina no es podrà contenir

Els responsables del Centre de Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units han alertat que, malgrat que només s'han detectat vuit casos de grip porcina al seu país, el virus es propaga fàcilment i no es podrà contenir. "S'ha d'estar preparat per al pitjor. La situació és molt seriosa i estem molt preocupats", ha afirmat la directora en funcions de Salut Pública d'aquest organisme, Anne Schuchat. Anteriorment, l'Organització Mundial de la Salut ja ha advertit de la gravetat de la situació que representa el brot de grip porcina, que fins ara hauria provocat fins a 68 morts a Mèxic, a més d'un miler de casos sospitosos.

Actualitzat
Els responsables del Centre de Control i Prevenció de Malalties (CDC) dels Estats Units temen que la greu situació que es viu a Mèxic, podria traslladar-se ràpidament al territori nord-americà, atès que aquest nou virus de la grip porcina es contagia amb molta facilitat, com altres soques de la grip, i és impossible contenir-lo.

"Seria fantàstic poder-lo contenir, però no crec que puguem fer-ho", ha declarat la directora en funcions de Salut Pública del CDC, Anne Schuchat, qui ha reconegut que ja s'ha estès a diverses comunitats.

Fins al moment, només hi ha constància de vuit casos als Estats Units, dels quals només un està hospitalitzat. Sis dels casos s'han detectat a Califòrnia i dos més a Texas, si bé hi ha un nombre indeterminat d'investigacions en curs al llarg de tot el país.

L'una afecta 75 escolars d'un centre de Secundària del barri de Queens, a Nova York, alguns dels quals van viatjar recentment a Mèxic i pateixen els mateixos símptomes que la grip porcina, vòmits, febre, marejos i dolors. De moment, el comissari de Salut dels Estats Units ha confirmat que hi podria haver 8 alumnes afectats per la grip porcina, tot i que les mostres s'han enviat al centre de prevenció de malalties perquè confirmi la sospita.

A l'estat de Kansas, les autoritats sanitàries també han anunciat que han detectat dues persones afectades per la grip porcina.

Schuchat ha indicat que el desenvolupament d'una vacuna amb un nou virus com l'actual és un procés que necessita mesos, tot i que ha explicat que ja s'han pres les primeres mesures per a portar-la a terme.

De moment, el CDC i els departaments de Salut de tots els estats del país actuen de manera coordinada i "agressiva" per fer front al nou virus i poder detectar a temps els nous casos que es produeixin. Aquest fet, segons Schuchat, és complex ja que hi ha un gran nombre de virus i bactèries que causen malalties respiratòries amb símptomes similars als de la grip porcina.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut