L'administració Obama reclama al Congrés nord-americà que aprovi un pressupost de 1.700 milions d'euros per lluitar contra el virus
L'administració Obama reclama al Congrés nord-americà que aprovi un pressupost de 1.700 milions d'euros per lluitar contra el virus

Les autoritats dels Estats Units confirmen que el virus del Zika provoca microcefàlia en els nadons

Fins ara els estudis científics no eren contundents sobre aquesta relació

RedaccióActualitzat
Un any després que el Zika s'identifiqués al Brasil, les autoritats mèdiques han confirmat que la infecció provoca microcefàlia i altres anomalies al cervell dels nounats. L'OMS també ho va confirmar a principis d'aquest mes. 

Així ho asseguren científics del Centre per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units, que esperen que aquesta conclusió reorienti els esforços cap a aturar el contagi i reforçar les campanyes de prevenció, sobretot al continent americà. Fins ara no hi havia proves definitives d'aquesta relació causa efecte. L'anunci arriba en un moment en què l'administració Obama reclama al Congrés nord-americà que aprovi un pressupost de 1.700 milions d'euros per lluitar contra el virus.

Detectat un quart cas del Zika en una dona embarassada a Catalunya

En l'últim balanç que ha fet el Departament de Salut, s'eleva a 33 el nombre d'afectats per aquest virus a casa nostra, 14 homes i 19 dones. Tots havien viatjat abans a països de l'Amèrica Llatina, d'on van importar la malaltia.
Anar al contingut