Nepal

Les autoritats del Nepal descarten trobar més supervivents sota la runa

L'últim balanç eleva la xifra de víctimes mortals fins a 6.800 i hi ha més de 14.500 persones ferides; hi ha 6.000 famílies que han perdut casa seva

RedaccióActualitzat

Una setmana després del terratrèmol, les autoritats nepaleses descarten trobar més supervivents sota les runes dels edificis enfonsats pel terratrèmol del 25 d'abril.

L'últim balanç de víctimes eleva la xifra de morts a 6.800 i els ferits a 14.500. Es creu, però, que les víctimes mortals seran més de 10.000.

Les dades provisionals proporcionades pel Ministeri d'Exteriors indiquen que hi ha un total de 569 espanyols que encara són al Nepal. Ja n'han localitzat 509, però d'una seixantena encara no se'n té cap notícia. Es creu que nou dels desapareguts es troben a la vall de Langtang, una zona molt afectada pel terratrèmol.

El govern nepalès ha demanat més ajuda internacional, especialment helicòpters, medecines i aliments. També demana unes 5.000 tendes de campanya per poder allotjar les més de 6.000 famílies que han quedat sense casa.

La responsable de Nacions Unides per emergències humanitàries assegura que la principal necessitat és donar un sostre als supervivents que han perdut casa seva. Es calcula que el terratrèmol ha provocat 2,8 milions de desplaçats, un 10% de la població del Nepal. Molts habitants de Katmandú, que s'han quedat sense sostre, opten per tornar al seu poble.

Surten equips d'ajuda espanyola

Aquest dissabte surt cap al Nepal un contingent amb 46 membres de la Unitat Militar d'Emergències i del Grup de Muntanya de la Guàrdia Civil, amb 4 gossos rastrejadors i material d'ajuda per al Nepal. Tot el grup viatjarà en un Boeing 707 de l'exèrcit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut