Cecil, icona de la conservació
Cecil, icona de la conservació
Harare

Les autoritats de Zimbàbue ja han identificat el caçador que va matar el lleó Cecil

Les autoritats encara no volen dir el nom del caçador responsable de la mort de Cecil fins que no avancin més les investigacions

RedaccióActualitzat

A Zimbàbue, la policia sap la identitat del caçador espanyol responsable de la mort del lleó Cecil, que s'havia convertit en una icona de la conservació de la fauna salvatge pel país.

Es tracta d'un caçador espanyol que va pagar uns 50.000 euros per la cacera. El responsable de seguretat del parc de Hwange, on vivia el felí, Jonhy Rodrigues, ha explicat que coneix la identitat del responsable de la mort de l'animal i que aviat es farà pública però que encara no és el moment de dir el seu nom:

"Sí, ho sabem. Però ho volem confirmar. No volem dir el nom de l'individu perquè ho volem fer sobre el terreny. Això va passar a 450 quilòmetres d'aquí i hem d'anar a investigar-ho i quan ho sapiguem ho direm."

Des del primer moment, els caçadors tenien com a objectiu directe el lleó Cecil. La seva mort no va ser per atzar, el van enganyar per fer-lo sortir del parc i matar-lo. La policia ha detingut els dos guies que anaven amb el caçador espanyol:

"Han detingut dues persones de l'Associació Professional de Guies i Caçadors. Els han acusat de caçar sense llicència ni permisos perquè en aquest cas es tractava d'una cacera il·legal. Van anar a una zona allunyada del parc on Cecil estava sol. Van disparar d'una manera que no era neta i l'animal va trigar dos dies a morir."

El lleó el van decapitar i li van treure la pell, i encara no se n'ha trobat el cap. Cecil tenia 13 anys. Era el líder d'una bandada de femelles i tenia 7 cadells. Ara es tem per les cries perquè podrien ser víctimes del nou cap del grup, com acostuma a passar.

Anar al contingut