Oakham

Les autoritats britàniques recuperen el control de la presó on s'han amotinat uns 400 reclusos

Les autoritats han recuperat el control de la presó d'Ashwell, situada a prop de la localitat d'Oakham, al centre d'Anglaterra, on aquest dissabte ha esclatat un motí en què s'han vist implicats fins a 400 presos, segons ha informat l'Associació de Funcionaris de Presons (POA). Els incidents, que han obligat a mobilitzar agents de la policia antiavalots i a establir un perímetre de seguretat de tres quilòmetres, han provocat destrosses importants al 75% de les instal·lacions. Segons els funcionaris de presons, 360 presos han estat desallotjats del centre penitenciari i la policia encara busca un dels interns, que està desaparegut.

Actualitzat
Pete Chapple, directiu de la POA, ha declarat que aquests aldarulls han estat "un dels fets més greus que hem vist en molt de temps". Es creu que la revolta ha començat per la supressió d'alguns privilegis als reclusos. En aquest sentit, un portaveu del servei de presons britàniques ha qualificat els fets d'"indisciplina concertada" relacionada amb "diversos presos".

La presó d'Ashwell, on s'ha desencadenat el motí, acull uns 600 reclusos. L'Associació de Funcionaris de Presons assegura que ja havia advertit del risc d'un motí a les presons angleses a causa de les retallades pressupostàries, l'increment de la població penitenciària i la reclusió de presos en centres de categories inadequades.
Anar al contingut