Hamburg

Les autoritats alemanyes apunten cap a llavors germinades com a possible origen del brot d'"E. coli"

Les autoritats alemanyes han deixat d'assenyalar els cogombres espanyols com a principals responsables del brot d'"E. coli", que ha causat almenys una vintena de morts a Alemanya i una més a Suècia. Ara, totes les hipòtesis apunten cap a llavors germinades que s'haurien cultivat en una granja de la Baixa Saxònia. Els resultats definitius es coneixeran aquest dilluns, però de moment les autoritats han assegurat que en tenen indicis clars i recomanen a la població no consumir-ne.

Actualitzat
Les llavors germinades estan sota el punt de mira de les autoritats alemanyes. Les últimes investigacions apunten que aquest tipus de germinats serien l'origen del brot d'"E. coli", que ha causat almenys una vintena de víctimes mortals a Alemanya, una més a Suècia i més de 2.000 infectats.

D'aquesta manera, el govern alemany descarta la hipòtesi dels cogombres espanyols com a causants de la infecció, i assegura que té indicis clars que els germinats procedents d'una granja de la Baixa Saxònia són la causa del brot.

De moment, les autoritats sanitàries investiguen la granja i, tot i que no en tindran els resultats definitius fins a aquest dilluns, recomanen a la població que no en consumeixin.

Una hipòtesi que pren força

Precisament aquest dissabte, el govern alemany va fer públic que 17 dels infectats, un d'ells víctima mortal de l'"Escherichia coli" enterohemorràgica, van menjar al mateix restaurant de Lübeck, prop de la ciutat d'Hamburg. Les autoritats es van afanyar a desmentir que el restaurant hi tingués cap implicació però aquesta dada hauria servit per traçar una línia d'investigació decisiva per conèixer l'origen del brot.

Segons el conseller d'Agricultura de la Baixa Saxònia, Gert Lindemann, aquesta "és una pista clara sobre l'origen de la infecció" perquè "els comerços principals que distribuïen als establiments on s'han infectat els consumidors compraven en aquesta granja a Bienenbüttel".

La UE debatrà la qüestió

Aquest dilluns, els ministres de Sanitat de la Unió Europea debatran l'impacte de la crisi de l'"E. coli", que ja ha afectat de forma més o menys directa vuit dels estats membres, incloent-hi Espanya, que demanarà que es modifiqui el sistema europeu davant d'una alerta alimentària després de les pèrdues milionàries que ha tingut el sector.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut