Les autoritats aèries d'Irlanda investiguen suposats ovnis

Dos pilots van informar d'"objectes molt brillants" que van passar molt a prop dels seus avions

RedaccióActualitzat

Divendres de la setmana passada els pilots de dos vols comercials van informar les autoritats aèries que havien vist objectes estranys, molt brillants i molt veloços, quan volaven per sobre de la costa sud-oest d'Irlanda.

El primer avís el va rebre l'aeroport de Shannon: la pilot d'un vol de British Airways entre Mont-real i Londres va dir que havia vist un objecte que desprenia una "llum molt brillant".

Segons el seu relat, l'objecte va passar molt de pressa per la part esquerra de l'avió i que "es va desviar ràpidament cap al nord". Un altre pilot de la companyia aèria Virgin va veure "múltiples objectes seguint la mateixa trajectòria", també molt brillants.

Velocitat "astronòmica"

Aquest pilot va assegurar que els objectes que va veure ell anaven a una velocitat "astronòmica", almenys a dues vegades la velocitat del so.

Preguntats pel pilot de British Airways sobre si hi havia maniobres militars en marxa a la zona, els responsables de seguretat aèria de l'aeroport de Shannon hi van respondre negativament.

A aquest aeroport, el segon en importància d'Irlanda, hi ha una base estable de les forces aèries dels Estats Units. Les converses dels pilots amb l'aeroport, les ha divulgades la web d'aficionats a l'aviació Airlive:


Possibles estels fugaços

Astrònoms consultats per la BBC asseguren que, d'acord amb la descripció donada pels dos pilots, aquests objectes podrien molt ben ser estels fugaços que haguessin passat molt a prop dels avions.

És el parer d'Apostolos Christou, de l'observatori d'Armagh, al Regne Unit, segons el qual els objectes serien "fragments de pols" còsmica, que podrien arribar a tenir "la grandària d'una anou o una poma".

Christou hi ha afegit que el novembre és un mes molt propici per a aquest tipus de fenomen. Malgrat això, les autoritats aèries irlandeses estan investigant l'assumpte.

Anar al contingut