Barcelona

Les autoescoles demanen que la Guàrdia Civil substitueixi els examinadors en vaga

Asseguren que la situació és insostenible i que 1.000 professors d'autoescola podrien perdre la feina a Catalunya per la vaga d'examinadors

RedaccióActualitzat

Les autoescoles asseguren que estan a punt del col·lapse. Pateixen directament la vaga d'examinadors i diuen que, si no hi ha exàmens, s'hi apunten menys alumnes, o no fan les pràctiques a l'espera de saber quan es podran examinar. Per tant, menys ingressos i professors amb els braços plegats.

Per això, creuen urgent la solució del conflicte, si cal, recorrent a la Guàrdia Civil. Jaume Valls, portaveu de la plataforma Les Autoescoles Diuen Prou, justifica així la proposta:

"Demanem la intervenció de la Guàrdia Civil, que vinguin a examinar en tant que són funcionaris, que tenen formació en seguretat viària i que són el recurs més ràpid per solucionar part d'aquest bloqueig."

Altres solucions, segons la plataforma, passarien per traspassar les competències perquè sigui cada comunitat la que gestioni les proves, privatitzar el servei, o formar militars perquè siguin ells els que examinin, tal com ja s'havia apuntat des de la DGT.

La setmana que ve els examinadors del carnet de conduir tornen a la vaga. Reclamen millores salarials i només treballaran dos dies la setmana -dijous i divendres-. Des que va començar aquesta vaga -a principis de juny-, 8.000 alumnes a Catalunya no s'han pogut examinar. Són 53.000 a tot Espanya.

 

 

La conseqüència: més de 100 autoescoles han hagut de tancar a tot l'estat i un miler de treballadors a Catalunya podrien perdre la feina si la vaga continua. Les autoescoles reclamen, també, indemnitzacions.

"Demanem que se'ns indemnitzi adequadament per cobrir inversions en vehicles, locals, necessaris per al nostre funcionament, pèrdues econòmiques derivades de la nostra inactivitat per aquesta vaga i deutes adquirits per crèdits que hem hagut de demanar per suportar aquests mesos de vaga."

Amb vaga o sense, però, les autoescoles continuen denunciant que falten examinadors, poc més de 100 a tot Catalunya. Joan Sala, vicepresident de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, els reclama per treballar amb normalitat:

"Nosaltres el que demanem és, òbviament, més examinadors. La vaga s'acabarà algun dia, però l'endemà de la vaga hem de continuar lluitant perquè seguirem amb els examinadors que tenim i seguirem amb la falta de personal administratiu."

Si les aturades continuen, altres sectors, com la venda de vehicles, les empreses de transport o les asseguradores també es podrien veure afectats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut