Madrid

Les associacions pro Sàhara qualifiquen de "precipitada" la repatriació de 12 cooperants

Les associacions d'arreu d'Espanya solidàries amb el poble saharaui han qualificat la decisió del govern espanyol de "precipitada". Aquestes entitats afirmen que la seguretat del treball humanitari als camps de refugiats està garantida.

RedaccióActualitzat
Els 12 cooperants espanyols repatriats des de campaments de refugiats saharauis ja han arribat a Madrid. La mesura, presa pel Ministeri d'Afers Exteriors, no ha agradat a les associacions pro Sàhara.

Les organitzacions d'arreu d'Espanya solidàries amb el poble saharaui han qualificat la decisió del govern espanyol de "precipitada". Aquestes entitats afirmen que la seguretat del treball humanitari als camps de refugiats està garantida.

Les associacions reclamen el govern espanyol que els consulti aquest tipus de decisions. Critiquen que l'executiu hagi cedit al xantatge de grups terroristes i condemni a l'abandonament desenes de milers de refugiats.

Les organitzacions han expressat la seva "confiança absoluta" en les mesures i mitjans que les autoritats de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) han adoptat per a la protecció i seguretat de cooperants.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut