Barcelona

Les associacions de veïns no volen que la requalificació del Miniestadi serveixi per sanejar les finances del Barça

L'Ajuntament de Barcelona ja ha lliurat a les associacions de veïns la contraproposta que va fer al Barça per la reforma de l'entorn del Camp Nou. El regidor d'Urbanisme, Ramón García Bragado, veu "raonable" que els beneficis de l'operació es destinin a la reforma del Camp Nou i a les instal·lacions del club. Però les entitats veïnals s'hi oposen i ho consideren un "pelotazo" urbanístic. El consistori ha tornat a insistir que "no es tracta d'una proposta tancada" i estan "oberts a parlar amb els veïns".

Actualitzat
La reforma urbanística dels terrenys al voltant del Camp Nou encara està lluny de trobar el consens de totes les parts. De moment, les entitats veïnals ja han rebut la contraproposta que el consistori va enviar al FC Barcelona.

Les associacions s'oposen que el club vulgui finançar la reforma de les seves instal·lacions amb una requalificació dels terrenys del Miniestadi, que passaria a ser residencial. Segons els veïns, aquesta operació suposa un "pelotazo" urbanístic que serviria tant per la construcció del futur Camp Nou com per sanejar les finances del Barça. La reforma de l'estadi projectada per Norman Foster està valorada en prop de 250 milions d'euros.

Segons, el regidor d'Urbanisme, Ramón García Bragado, seria "raonable" que al conveni urbanístic amb el FC Barcelona es determini que el benefici que s'obtingui de l'operació es destini a la reforma del Camp Nou i a les instal·lacions del club. García Bragado ha dit que amb aquesta actuació s'aconsegueixen zones verdes i nous equipaments en una zona que, actualment, "no té benefici pràctic ni per al barri ni per a la ciutat". El regidor també ha puntualitzat que l'índex d'edificabilitat -els m2 d'edificació pels m2 de sòl- és d'1,6, "molt inferior al que es va aplicar en la transformació de Sarrià".

García Bragado ha dit que les diferències que existeixen en aquests moments entre la proposta de l'Ajuntament i la del Barça són sobre la "intensitat, cessions i compensacions, l'habitual en la dinàmica del planejament".
Anar al contingut