La vaca Margarita al refugi d'animals del Priorat
La vaca Margarita al refugi d'animals del Priorat
Tortosa

Les anàlisis confirmen que la vaca Margarita està sana

Això vol dir que pot conviure amb la resta d'animals del santuari de Marçà on viu

RedaccióActualitzat

La vaca Margarita està salvada. Avui s'ha sabut que l'animal està sa i estalvi i no l'hauran de sacrificar.

El veterinari ha facilitat els resultats de les analítiques que ho demostren a l'ONG que se'n fa càrrec, i ara només falta la confirmació oficial, que arribarà passat l'estiu. Això vol dir que pot conviure amb la resta d'animals del santuari de Marçà on viu.

Tot i això, i com la resta d'animals, s'haurà de sotmetre a revisions anuals per demostrar que està sana.

La vaca de lídia, de 4 anys, sempre ha viscut amb l'home i, més que un animal de ramaderia, és un animal domèstic. Però la seva vida penjava d'un fil des del 20 de maig, quan un veí de les Terres de l'Ebre va posar una denúncia per la vaca i les autoritats van descobrir que no havia estat registrada quan va néixer; la normativa diu que els animals de ramaderia no registrats han de ser sacrificats.

La notícia es va fer viral a les xarxes socials i es va començar una campanya per salvar l'animal. Quatre dies més tard, el 24 de maig, els animalistes la van traslladar de nit i sense permís per poder salvar-la, però aquest fet va complicar més la situació.

La campanya per salvar la vida de la vaca va acabar reunint més de 190.000 firmes, que es van entregar a les autoritats. Aquesta campanya volia que la vaca es considerés animal de companyia, que no necessiten registre, i així poder salvar la seva vida.

El 29 de maig passat la Generalitat va informar que la vaca podria viure si un veterinari certificava que no tenia cap malaltia.

Anar al contingut