Luxor

Les anàlisis a la tomba de Tutankamon mostren altes possibilitats de descobrir-hi una cambra secreta

Aquests nous descobriments disparen les esperances de trobar-hi la tomba de Nefertiti

RedaccióActualitzat

Les primeres anàlisis a la tomba del faraó Tutankamon a Luxor indiquen l'existència "d'alguna cosa" que "podria ser una cambra buida", segons ha informat el ministre d'Antiguitats Egípcies, Mamdouh al-Damaty:

"Fins ara el resultat principal és que hi ha alguna cosa, tot i que encara és desconegut, darrere de la part est del mur nord de la tomba".

Les autoritats han detallat que en un estudi anterior a la tomba dels fills de Ramsés, l'escàner va mostrar un resultat molt similar a l'obtingut en la tomba del conegut "faraó nen", i després es van descobrir cambres ocultes darrere del seu mur.

Aquesta teoria un 90% de veracitat. No obstant això, no s'han volgut precipitar a fer declaracions massa definitives ja que per obtenir unes conclusions fiables "cal esperar" a l'anàlisi de les dades, que, segons els experts, seran estudiades al Japó.

Les autoritats egípcies han fet una sèrie d'anàlisis amb escàner i infrarojos per intentar detectar si hi ha alguna cambra oculta darrera de les parets del sepulcre de Tutankamon, tal com sospita l'arqueòleg britànic Nicholas Reeves.

L'orígen de les investigacions

Segons el ministre d'Antiguitats Egípcies Mamdouh al-Damaty, durant la visita de Reeves, el setembre passat, es van detectar marques i esgarrapades en els dos murs similars a les trobades a la porta d'entrada a la tomba de Tutankamon quan Howard Carter la va descobrir el 1922.

Després que Reeves va inspeccionar la tomba, va declarar:

"Això indica que els murs oest i nord de la tomba podrien amagar dues càmeres funeràries".

Aleshores, les autoritats egípcies van aprovar l'ús del radar, procedent del Japó, per verificar aquesta hipòtesi que plantejava Reeves:

"La meva hipòtesi és que ens trobem davant d'una tomba dins d'una tomba."

L'enterrament de Tutankamon s'hauria fet a la part exterior d'una sepultura que ja existia i que s'hauria adaptat per a aquesta finalitat. En aquest cas, hi hauria un segon enterrament en els llocs més recòndits de la tomba.

Aquests nous descobriments disparen les esperances de trobar la tomba de Nefertiti i podrien confirmar la teoria de Reeves que des de fa un temps revoluciona l'arqueologia egípcia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut