Barcelona

Les altes temperatures per l'època endarrereixen l'arribada de la grip a Catalunya

A les altes temperatures dels últims dies, també podem trobar-hi algun efecte positiu. La tardança de la grip, per exemple. Normalment, en aquesta època, ja hi ha molta gent malalta i els metges comencen a estar col·lapsats. Aquest any, en canvi, als CAP i a urgències dels hospitals hi ha molta tranquil·litat. Al Clínic, per exemple, han constatat una davallada d'un 10% dels pacients a urgències aquest mes de novembre. De totes maneres, els metges no es cansen de repetir que una simple grip es pot passar a casa i només cal que vagin al metge la gent gran o aquells que tinguin una malaltia que es pugui veure agreujada per la presència del virus.

Actualitzat
Al Consorci d'Atenció Primària de Salut de l'Eixample, a Barcelona, encara no han diagnosticat cap grip. La calor n'ha endarrerit l'arribada. Hi va gent amb refredat, però sense símptomes d'aquest virus. En aquest equip d'atenció primària estan habituats a tractar cada any de 6.000 a 7.000 persones amb grip. L'any passat, però, ja n'hi va haver poca incidència, i només se'n van diagnosticar 1.500 casos.

A les urgències hospitalàries es repeteix la tendència. Al Clínic han constatat una davallada d'un 10% dels pacients a urgències aquest mes de novembre.

El director del Serveu d'Urgències de l'Hospital Clínic, Santiago Nogué es mostra satisfet amb aquesta situació "perquè ens evita una situació encara pitjor que la que estem vivint en aquests moments, que no és bona". Però tot i confessar-se "contents que el temps s'aguanti" admet que a l'hospital "tenim por del que pugui passar d'aquí a una o dues setmanes quan arribi el fred."

En canvi, la calor ha fet que s'hagin viscut situacions impensables en aquestes dates. Per això, assenyala: "La conservació d'aliments ha de ser més curosa. Hi ha hagut més intoxicacions alimentàries per la calor perquè no s'ha respectat la cadena del fred."

Amb tot, els metges no es cansen de repetir que una simple grip es pot passar a casa, i que només cal que vagin al metge la gent gran o aquells que tinguin una malaltia que es pugui veure agreujada per la presència del virus.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut