Les 7 sèries més cares de la història

En el rànquing publicat per la revista "Time" hi figuren sèries que encara s'estan produint, com "Joc de trons", i d'altres de més antigues, com "Friends" o "Emergències"

RedaccióActualitzat

Sens dubte, "Lost" va suposar un abans i un després en la producció de sèries de televisió amb audiències planetàries. El fenomen va ser tal, que des de llavors s'han multiplicat les sèries de gran facturació.

Són produccions que costen milions de dòlars i que no només es veuen per televisió, sinó per múltiples plataformes i serveis en línia de tot el món. Els estudis hi estan dedicant tots els esforços i, en alguns casos, més fins i tot que en el cinema.

La seva espectacularitat i els elevats salaris de les "estrelles" de repartiment estan fent disparar els costos d'aquestes produccions.

La revista "Time" ha elaborat un rànquing amb les set sèries més cares fins ara de la història de la televisió.

"Sense 8", la setena més cara

Serie de ciència-ficció creada per Netflix. Escrita per les germanes Wachowski, es grava en diferents parts del món i té un pressupost mitjà de 8 milions i mig d'euros per capítol.

"Rome", la sisena més cara

Creada per HBO, va ser cancel·lada després de dues temporades pel seu elevat cost i baixa rendibilitat. Cada capítol de "Rome" costava una mica més de 9 milions de dòlars per episodi.

"Joc de trons", la cinquena més cara

Cada capítol costa pràcticament 9 milions i mig d'euros. En aquest cas, el seu gran èxit ha portat HBO a produir la setena temporada, que s'estrenarà el 16 de juliol.

El tràiler de la sisena temporada de "Joc de trons"

"Friends", la quarta més cara

"Friends", la sèrie de 10 temporades, que va acabar l'any 2004, tenia sorprenentment també un cost aproximat de 9 milions i mig d'euros per cada capítol. El preu es va disparar per costejar els sous de les estrelles, entre les quals hi havia Jennifer Aniston o Courtney Cox, que cobraven 1 milió per episodi.

"Emergències", la tercera més cara

"Emergències", amb George Clooney al capdavant, costava més: 12 milions d'euros per episodi i va durar 15 temporades, que van acabar el 2009.

"The get down", la segona més cara

"The get down", una sèrie de Netflix sobre la música disco, el punk i el hip-hop, creada por el cineasta Baz Luhrmann, està en segona posició amb 112 milions i mig d'euros per temporada.

"The crown", la sèrie més cara

Finalment, la producció de Netflix "The crown", basada en la vida de la reina Elisabet II d'Anglaterra és la sèrie més cara de la història fins ara segons "Time". La primera temporada, de 10 episodis, ha costat més de 122 milions d'euros. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut