Barcelona

Les 5 escoles obligades a fer un 25% de matèries en castellà guanyen una setmana

Aquests centres concertats que aquesta setmana havien de començar a fer un quart de les classes en castellà, als grups on ho ha demanat algun alumne, encara no executaran l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i mantindran la immersió tot i el termini judicial.

RedaccióActualitzat

Respir momentani per a les cinc escoles afectades per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que les obliga a fer un 25% de les classes en castellà. Aquests centres concertats que aquesta setmana havien de començar a fer un quart de les classes en castellà, als grups on ho ha demanat algun alumne, encara no executaran l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i mantindran la immersió tot i el termini judicial.

Cadascuna d'elles havia presentat un escrit davant del TSJC per presentar-se com a part de la causa. Aquesta setmana mateix, el TSJC ha acceptat la personació en la causa d'una d'elles, concretament l'Escola Pia Sarrià de Barcelona. Ara, les altres escoles que han demanat el mateix confien que la justícia també admeti a tràmit les seves peticions.

Això no aturarà el procés, però un cop admès que les escoles en són part afectada, se'ls reconeix el dret a presentar recurs i se'ls dóna cinc dies per fer-ho.

El secretari de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Carles Armengol, a la qual pertanyen 4 dels cinc centres afectats, ha exposat en declaracions a Catalunya Informació: "La idea és, entre divendres i dilluns que ve, si ens obren la possibilitat de recórrer com en el cas de l'Escola Pia, es farà el recurs ja. I si no se'ns ha obert encara aquesta possibilitat, doncs es farà un escrit insistint que se'ns obri aquesta possibilitat de recórrer."  

El Departament d'Ensenyament ha anunciat que demanarà al TSJC que no obligui a executar la seva ordre en el termini d'un mes, tal com havia sol·licitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut