Getxo

L'Ertzaintza troba a Getxo un barril amb 30 quilos d'explosius

L'Ertzaintza ha localitzat a Getxo un possible artefacte carregat amb uns 30 quilos d'explosius i amb cordó detonant. Segons ha informat la policia basca, el recipient és un barril de cervesa de grans dimensions i només faltava col·locar-li un temporitzador per fer-lo esclatar. El barril era en un camí del barri residencial d'Andra Mari, on viuen molts empresaris, i el va trobar un veí, que va avisar la policia local. La nota difosa per l'Ertzaintza no descarta que el barril sigui un artefacte explosiu, una trampa o un dipòsit d'una substància explosiva. La hipòtesi que té més força, però, és que era material que membres d'ETA volien lliurar a altres individus de l'organització.

Actualitzat
Segons el comunicat de l'Ertzaintza, l'explosiu és "possiblement amonal o amosal", als quals ja s'havia afegit cordó detonant. Els primers indicis fan pensar que era material preparat per lliurar-lo a membres d'ETA amb la intenció final de fer servir el recipient com a artefacte explosiu en un atemptat. Per fer-lo esclatar, només calia afegir-hi un dipositiu iniciador, com ara un temporitzador o un receptor per detonar-lo a distància.

Un veí de la zona va detectar dimecres el barril al camí conegut amb el nom d'Estrada de Diliz i finalment en va informar la policia municipal, que al seu torn ho va comunicar a l'Ertzaintza.

A quarts d'una del migdia els especialistes de la unitat de desactivació d'explosius de la policia basca han començat a inspeccionar l'objecte i, al cap d'unes hores, han comprovat que contenia una càrrega explosiva d'uns trenta quilos.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut