Pablo Casado al Congrés del PP (EFE)
Pablo Casado al Congrés del PP (EFE)

L'equip de Casado inclou Levy i Dolors Montserrat i deixa fora Millo

RedaccióActualitzat

El nou president del PP, Pablo Casado, ha presentat abans de la votació una part del seu equip. Un conjunt que inclou noms d'exministres i també de polítics catalans.

El congrés, que s'ha presentat com una batalla aferrissada entre partidaris de Saénz de Santamaría i Pablo Casado, deixa guanyadors i perdedors. A la llista de l'ex-vicepresident del govern hi havia, entre d'altres, Enric Millo, que, si no canvien les coses, no tindrà cap càrrec en el nou PP de Casado.

A la llista de Sáenz de Santamaría també hi havia una altra històrica del PP català, Alícia Sánchez Camacho, actual secretaria de la mesa del Congrés dels Diputats.

Tampoc està previst que formi part de l'equip el líder del PP català, Xavier García-Albiol, que ha donat suport a Casado, però no figurava en les travesses de cap dels dos candidats a les primàries.

Albiol ja ha felicitat Casado:


Amb Levy, Dolors Montserrat i Alejandro Fernández

A la llista de Casado sí que hi ha tres catalans ben coneguts: Andrea Levy, vicesecretària del PP, i Dolors Montserrat, exministra de Sanitat, i Alejandro Fernández, portaveu del PP al Parlament.

La llista de Casado inclou fins a quatre exministres de l'últim govern: Montserrat, Isabel García-Tejerina, Rafael Catalá i Juan Ignacio Zoido. També hi ha José Manuel García-Margallo, que va ser ministre d'Exteriors amb Rajoy i que s'havia presentat a les primàries.

Casado no ha revelat qui serà el seu secretari general en el partit perquè vol una "integració real i al màxim nivell" amb la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría.

Altres noms del comitè executiu són el també vicesecretari del PP Javier Maroto i diputats com el murcià Teodoro García-Egea, que han treballat en la seva campanya.

En el cas de María Dolores de Cospedal, és presidenta del PP de Castella-la Manxa i, per tant, membre nat d'aquest òrgan, però ha dit que si deixés de ser-ho tindrà la porta oberta per estar en el seu equip.

També seran en aquest Comitè Executiu diversos gallecs, com el número dos d'Alberto Núñez Feijóo, Alfonso Rueda, el president del PP de la Corunya, Diego Calvo, i la diputada gallega Ana Belén Vázquez. A més, integraran el seu equip l'alcalde de Lleó, Antonio Silván; l'exalcaldessa de Ciudad Real Rosa Romero; l'alcalde de Boadilla del Monte, Antonio González-Querol, i el conseller madrileny Carlos Izquierdo, entre d'altres.

ARXIVAT A:
PPPablo CasadoEnric Millo
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut