Quito

L'Equador vota a la segona volta de les presidencials, amb Correa com a favorit

Els equatorians ja voten a la segona volta de les eleccions presidencials. Els col·legis han obert amb normalitat a la una del migdia, hora catalana, i tancaran al cap de deu hores. El d'avui és l'assalt definitiu a les urnes, que donaran la victòria al candidat d'esquerres, Rafael Correa, o al multimilionari conservador Álvaro Noboa. Correa parteix com a favorit i un sondeig indica que aconseguiria un 54% dels vots. L'empat tècnic que es registrava fins fa pocs dies es podria haver trencat, ja que la tendència de les últimes setmanes és que Correa pugi i el seu rival perdi pistonada.

Actualitzat
Més de nou milions d'equatorians estan cridats a les urnes per decidir qui serà el seu nou president, entre el cristià progressista Rafael Correa i el multimilionari conservador Álvaro Noboa.

En cas que arribi al poder, Correa proposa una profunda reforma política mitjançant la convocatòria d'una consulta popular per instaurar una assemblea constituent. En el terreny econòmic, el candidat de l'esquerra ha anunciat que no té intencions de reduir l'impost sobre la renda ni tampoc d'eliminar els subsidis ni posar fi a la dolarització de l'economia.

Per la seva banda, Noboa proposa receptes neoliberals com la reducció de l'impost sobre la renda, privatitzar els serveis públics, reduir els aranzels i promoure la inversió estrangera. En el seu pla de govern, Noboa vol una reforma tributària que permeti crear incentius per a la inversió nacional i estrangera.

El Tribunal Suprem Electoral té previst oferir els resultats oficials definitius en un màxim de 48 hores, però donarà dades parcials dues hores després del tancament dels col·legis.

Més d'un centenars d'observadors internacionals, la majoria pertanyents a l'Organització d'Estats Americans, controlen la transparència del procés. Per evitar aldarulls s'han mobilitzat 41.000 militars i més de 36.000 policies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut