Colòmbia

L'Equador desmenteix un possible alliberament d'Ingrid Betancourt

Ingrid Betancourt encara no torna a casa. Durant unes hores, les suposades declaracions del ministre de Seguretat equatorià, Gustavo Larrea, havien fet créixer la falsa esperança que l'ostatge de les FARC fos alliberada en breu. El president del país, Rafael Correa, s'ha encarregat de desmentir la notícia. Correa ha explicat que no hi ha cap operatiu imminent per alliberar la política francocolombiana. Les declaracions de Larrea indicaven que també s'havien d'entregar onze ostatges més dels quals tampoc se sap res.

Actualitzat

La XX Cimera del Grup de Rio, reunida a Santo Domingo per debatre la incursió militar colombiana a l'Equador, ha rebut amb expectació la notícia de l'alliberament de dotze ostatges de la guerrilla de les FARC. Entre els suposats alliberats hi havia la francocolombiana Ingrid Betancourt.

La realitat ha frustrat l'esperança i el mateix Rafael Correa ha sortit per desmentir les suposades declaracions del ministre de Seguretat equatorià, Gustavo Larrea. Larrea havia afirmat que s'estava preparant un alliberament d'ostatges pel 14 de març i que entre ells hi hauria Ingrid Betancourt.

Des del primer moment, el ministre de l'Interior de Veneçuela ja va explicar que no disposaven de cap informació de primera mà que els pogués confirmar que l'alliberament d'Ingrid Betancourt hagués de tenir lloc en els pròxims dies.

Una altra baixa de la guerrilla

Mentre els presidents iberoamericans es veien les cares a la cimera del Grup de Rio, les forces armades de Colòmbia abatien un altre dels caps de les FARC. Es tracta de Manuel de Jesús Muñoz Ortiz, àlies "Ivan Ríos". L'operació militar ha tingut lloc en una zona entre els departaments de Caldas i Antioquia, al centre-oest del país.

 

Anar al contingut