La bandera equatoriana a l'exterior de l'ambaixada d'aquest país a Londres. (Foto: Reuters)
La bandera equatoriana a l'exterior de l'ambaixada d'aquest país a Londres. (Foto: Reuters)
Londres

L'Equador denuncia que ha trobat un micròfon a la seva ambaixada a Londres

El canceller equatorià ho desvincula del "cas Assange" i també del programa nord-americà d'escoltes massives destapat per Snowden. "Crec que l'origen és un altre", ha dit abans d'afirmar que demanaran explicacions al país a qui correspongui.

RedaccióActualitzat
Un micròfon ocult a l'ambaixada de Londres. Això és el que l'Equador ha denunciat haver trobat. El canceller equatorià, Ricardo Patiño, ha explicat que el petit aparell es va trobar al juny, abans de la visita que a mitjans d'aquell mes va fer per entrevistar-se amb Julian Assange, el fundador de Wikileaks, i amb el ministre d'Exteriors britànic, William Hague, per tractar sobre la situació del periodista australià, refugiat a la delegació equatoriana.

L'Equador no creu que el micròfon tingui relació amb aquest cas ni tampoc amb el del programa nord-americà d'espionatge massiu a països revelat per Snowden.

"Crec que l'origen és un altre", ha declarat el ministre, que ha avançat que demanaran explicacions al govern que correspongui quan descobreixin de quin país precedeixen, però deixant entreveure una possible resposta que no obri un conflicte diplomàtic. "Potser hi ha una explicació raonable", ha dit, i ha apuntat que potser "aquest micròfon va ser robat" i que en aquest cas, encara que suposadament pugui procedir de "determinats grups d'intel·ligència d'un govern X", segons ha indicat, si es pot demostrar el robatori prèviament d'aquest equip "aleshores aquest govern no és responsable".

El canceller ha explicat que la trobada del micròfon no es va fer pública en el mateix moment que es va descobrir per evitar que es relacionés amb el "cas Assange" i perquè volien buscar més detalls.

La descoberta demostra, segons Patiño, "la pèrdua d'ètica a nivell internacional de les relacions que tenim entre els governs" i que "estem infiltrats per tot arreu".
Anar al contingut