Correa afirma que és objecte d'un complot
Correa afirma que és objecte d'un complot
Quito

L'Equador demana la detenció de l'expresident Correa, que ara viu a Bèlgica

La justícia equatoriana el reclama per no haver comparegut a declarar pel suposat vincle amb l'intent de segrest d'un opositor

Actualitzat

La justícia de l'Equador ha dictat una ordre de detenció internacional per a l'expresident del país Rafael Correa, que no es va presentar davant del jutge per l'intent de segrest d'un opositor. Correa, que actualment viu a Bèlgica, es va presentar al consolat de l'Equador en aquell país.

La jutge de la Cort Nacional de Justícia a Quito Daniella Camacho ha acceptat la petició del fiscal general de l'Estat i ha ordenat la presó preventiva de Correa per ser investigat, a més de reclamar a la Interpol que el localitzi a Bèlgica per poder-lo extradir.

Fernando Balda, l'exparlamentari a qui van intentar segrestar fa sis anys, assegura que hi ha proves clares contra l'expresident equatorià.

 

 

Rafael Correa, que no descarta demanar asil a Bèlgica, denuncia que hi ha una persecució política i mediàtica contra ell. Ha recordat que Balda ja va fer un tuit fa vuit mesos avançant que el detindrien: "Balda ja anunciava al novembre que hi hauria processos judicials que dictarien una ordre de captura d'Interpol en contra meu. Un endeví o part d'un complot? Facin les seves apostes."

En el seu compte de Twitter, l'expresident agraeix les mostres de suport que ha rebut.

 

 

Rafael Correa va deixar de ser president de l'Equador fa justament un any, després d'estar al capdavant del país durant deu anys. El va substituir l'oficialista de l'esquerra Lenín Moreno, que es va imposar a les eleccions només per dos punts de diferència al conservador Guillermo Lasso.

Anar al contingut