El fundador de Wikileaks, Julian Assange, a l'ambaixada de l'Equador a Londres
El fundador de Wikileaks, Julian Assange, a l'ambaixada de l'Equador a Londres
Quito

L'Equador demana a Assange que deixi d'opinar sobre Catalunya

El Ministeri d'Exteriors equatorià subratlla que les declaracions del líder de Wikileaks no representen la posició del país i defensa la "integritat territorial" d'Espanya

Actualitzat

El Ministeri d'Exteriors de l'Equador ha demanat a Julian Assange que s'abstingui de pronunciar-se sobre la situació a Catalunya i li ha recordat la seva "obligació" de no danyar les relacions internacionals del país amb estats com Espanya. En un comunicat, la cancelleria equatoriana subratlla que les declaracions del líder de Wikileaks no representen la posició del país i defensa la "integritat territorial" d'Espanya.

"En referència als últims esdeveniments suscitats a Espanya al voltant de la independència de Catalunya i les expressions del senyor Julian Assange sobre aquest assumpte, considera important dir que aquestes no representen la posició de l'Estat equatorià."

Les autoritats equatorianes afirmen que han reiterat a Assange "la seva obligació de no fer declaracions o activitats que poguessin afectar les relacions internacionals de l'Equador, les mateixes que han de ser preservades, com passa amb Espanya, país al qual l'uneixen invariables llaços històrics i culturals, així com vincles basats en el respecte mutu". A més, la cancelleria de l'Equador afegeix que Assange s'ha compromès formalment "a observar una conducta que sigui compatible amb la voluntat de l'estat equatorià".

Assange s'ha mostrat en els darrers mesos favorable a la independència de Catalunya i, a través del seu compte de Twitter, ha defensat la necessitat de celebrar un referèndum sobre la independència, ha piulat sobre manifestacions i ha comparat "el control de les xarxes del govern espanyol cap a la població catalana" amb el de països com la Xina. Des de fa més de cinc anys, Assange està refugiat a l'ambaixada de l'Equador a Londres.

ARXIVAT A:
Julian AssangeProcés català
Anar al contingut