Ciutat de Mèxic

L'epidèmia de grip porcina de Mèxic podria haver causat una seixantena de morts

Mèxic ha decretat una emergència sanitària a causa d'una estranya i desconeguda epidèmia de grip porcina que afecta els humans. Es tracta d'un brot que podria ser una mutació de la grip porcina combinada amb grip humana i aviària, i que ja hauria causat una seixantena de morts. El president mexicà ha tancat les escoles de la capital i s'han suspès tots els esdeveniments que suposin una concentració de persones per evitar contagis, i la població ja ha començat a fer servir màscares per protegir-se. L'epidèmia ja s'ha començat a estendre a tot el continent americà i als Estats Units s'investiga un possible brot en un centre de Secundària de Nova York.

Actualitzat
El govern de Mèxic s'ha vist obligat a prendre mesures dràstiques contra l'epidèmia de grip. Les mascaretes s'han convertit en habituals als carrers i s'han tancat els centres educatius, a més de museus i cinemes. També s'han suspès uns 500 actes esportius i culturals a tot el país. De fet, s'han suspès tots els actes que implicaven concentració de persones. L'epidèmia ja ha causat 20 morts confirmats i hi ha 68 sospitosos més.

El país també ha reunit el Consell Nacional de Salut, que assegura que Mèxic és el país receptor i no l'originari del brot, que situen a la frontera amb els Estats Units, i no es descarta una procedència inicial asiàtica.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha descobert que el virus de dotze dels casos que s'han detectat a Mèxic tenen una estructura genètica gairebé idèntica als de Califòrnia. Tot i això, no ha recomanat, de moment, evitar els viatges a les zones afectades.

Als Estats Units les autoritats sanitàries han diagnosticat vuit casos de persones afectades també per un nou tipus de grip porcina, sis a Califòrnia i dos a Texas. Tots els pacients s'han recuperat sense conseqüències. També han obert una investigació al centre de Secundària de Queens de Nova York per casos sospitosos.

En aeroports com el de Tòquio es fan controls a tots els passatgers de vols que arriben de Mèxic i el Ministeri d'Afers Exteriors espanyol recomana informar-se abans de viatjar-hi.

La grip porcina és una malaltia animal que ha mutat i que ha passat dels porcs als humans. S'encomana fàcilment pel contacte amb persones malaltes, però es considera menys perillosa que la grip aviària. També s'ha descartat que es transmeti menjant carn de porc.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut