L'informe mèdic francès assegura que l'epidèmia va ser causada per soldats de l'ONU.
L'informe mèdic francès assegura que l'epidèmia va ser causada per soldats de l'ONU.
Port-au-Prince

L'epidèmia de còlera a Haití ja ha causat més de 2.000 morts en dos mesos

Després del greu terratrèmol que va devastar el país, una nova desgràcia sacseja Haití. Segons un informe del Ministeri de Salut Pública haitià, l'epidèmia de còlera, que està fent víctimes des de l'octubre, ja ha afectat gairebé 100.000 persones, la meitat de les quals han hagut de ser ingressades a l'hospital. Les zones més afectades són el nord i el centre del país. El sud d'Haití, fins ara, s'ha lliurat de l'expansió de l'epidèmia. En aquesta àrea han mort, en tot aquest temps, quatre persones, una xifra molt baixa si es compara amb la dels altres departaments. Les Nacions Unides i el govern volen determinar l'origen concret d'aquesta epidèmia.

Actualitzat
Els morts per l'epidèmia de còlera que afecta Haití des de mitjans d'octubre són ja més de 2.000, segons han informat les autoritats sanitàries del país caribeny. Les xifres publicades pel Ministeri de Salut Pública haitià asseguren, a més, que són prop de 100.000 els afectats per la malaltia.

L'organisme ha detallat que gairebé 50.000 persones han estat hospitalitzades, però que gairebé totes han rebut l'alta mèdica.

El departament d'Artibonite, al nord-oest del país, presenta el major nombre de morts amb 742, mentre que el de Nippes, al sud-oest, és el menys afectat, amb quatre. Només a la capital haitiana, Port-au-Prince, es comptabilitzen 163 morts.

Un recent estudi francès ha afirmat que aquest brot de còlera ha sorgit al poble de Mirebalais, al centre del país, on els soldats nepalesos de la Missió d'Estabilització de l'ONU a Haití van assentar el seu campament.

Els primers casos de còlera van ser detectats pocs dies després de l'arribada dels soldats, fet que, segons l'estudi, demostra que van ser ells qui van portar el bacteri.

Segons ha informat una portaveu d'Unicef, les Nacions Unides recolliran informació epidemiològica a Haití, a petició del govern, per determinar l'origen concret d'aquesta epidèmia de còlera.
Anar al contingut