Caracas

Leopoldo López, líder de l'oposició veneçolana, desafia Maduro i s'entrega a la policia

Tal com va dir que faria, Leopoldo López s'ha entregat a la policia. Respon així a l'ordre de captura d'un tribunal de Caracas que l'acusa d'homicidi i terrorisme pels tres morts i les desenes de ferits que hi va haver en una manifestació d'opositors al govern de Nicolás Maduro.

RedaccióActualitzat

Tal com va dir que faria, Leopoldo López, el líder de l'oposició més radical al chavisme, s'ha entregat aquest dimarts a la policia. Ho ha fet envoltat d'una allau de seguidors que, vestits de blanc, l'han acompanyat fins al davant d'una tanqueta de la Guàrdia Nacional, on ha fet un discurs.

L'exalcalde del municipi de Chacao ha assegurat que s'entregava a una "justícia injusta" i "corrupta", però no estava disposat a la clandestinitat ni a deixar el seu país. "Si el meu empresonament val perquè Veneçuela es desperti definitivament i que la majoria dels veneçolans que volem un canvi puguem construir un canvi en pau i democràcia, llavors val aquest empresonament infame", ha afegit acusant el president Nicolás Maduro.

Un tribunal de Caracas va dictar una ordre de captura contra López dimecres passat. L'acusa d'homicidi i terrorisme pels tres morts i les desenes de ferits que hi va haver en una manifestació d'estudiants i opositors. Nicolás Maduro va responsabilitzar personalment Leopoldo López dels incidents i li va demanar que s'entregués, a la vegada que el descrivia com un "covard" i feixista".

La societat veneçolana està cada cop més dividida. Des de primera hora del matí, Caracas ha quedat paralitzada per les concentracions polítiques i pel desplegament de la policia. En una banda de la ciutat s'han concentrat els seguidors de l'oposició, i a l'altra, amb l'habitual samarreta vermella, els chavistes, que també han mobilitzat els seus seguidors.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut