Ribadeo

Leopoldo Calvo Sotelo, enterrat al panteó familiar de Ribadeo, a Lugo

Nombroses personalitats de diferents àmbits, entre elles el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, han acomiadat, amb honors d'estat les restes mortals de l'expresident del govern espanyol Leopoldo Calvo Sotelo. A les 10 del matí d'aquest dilluns, el fèretre ha sortit del Congrés dels Diputats, on s'havia instal·lat la capella ardent i per on han passat centenars de persones. Les despulles de Calvo Sotelo les han traslladat a la localitat de Ribadeo, a Lugo, on les han enterrades i on s'ha fet una missa en la seva memòria. Els funerals d'estat es faran el pròxim dijous a la catedral de La Almudena, a Madrid.

Actualitzat

Cobert amb la bandera espanyola, i amb l'himne nacional de fons, Calvo Sotelo ha sortit per última vegada del Congrés dels Diputats en direcció a Ribadeo, la localitat on l'han enterrat.

La comitiva, encapçalada per la família, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i els presidents del Congrés i del Senat, José Bono i Javier Rojo, ha guardat un minut de silenci i ha caminat en direcció a la madrilenya plaça de Neptú, on hi ha hagut una desfilada militar.

Des de diumenge i fins a les nou d'aquest dilluns, centenars de ciutadans han passat per la capella ardent per retre homenatge a qui va ser president del govern entre 1981 i 1982. Abans-d'ahir, les despulles mortals de Calvo Sotelo, mort dissabte als 82 anys, van ser rebudes amb honors militars a la carrera de San Jerónimo.

De fet, per primera vegada entraven els militars al Congrés des de l'intent de cop d'estat del 23-F del 1981, que va sorprendre Calvo Sotelo com a president quan tot just havia substituït un dimitit Adolfo Suárez. Un cop instal·lada la capella ardent, el rei Joan Carles li va fer lliurament del Reial Orde de Carles III.

Diversos ministres, la presidenta del Tribunal Constitucional, María Emilia Casas, el fill de l'expresident Adolfo Suárez o l'expresdient del govern espanyol José María Aznar van ser algunes de les personalitats que van apropar-se al Congrés dels Diputats per acompanyar la família Calvo Sotelo.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va destacar la seva personalitat: "Va ser president del govern en circumstàncies molt difícils. El seu mandat va ser decisiu per consolidar les nostres llibertats, la nostra democràcia i el nostre estat de dret".

Per la seva banda, el líder del PP, Mariano Rajoy, va subratllar la manera d'actuar de Leopoldo Calvo Sotelo, "d'acord amb conviccions o amb valors molt arrelats".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut