Barcelona

Leonardo Boff defensa a Barcelona una teologia de l'alliberament que s'obri a l'ecologisme

El fundador de la teologia de l'alliberament i una de les veus més crítiques amb l'Església catòlica ha estat aquest dimecres a Barcelona. Leornardo Boff ha fet una conferència a la parròquia del Pi. Boff aposta ara per una nova teologia de l'alliberament en què, a més del drets dels pobres, s'aposti seriosament per la preservació ecològica.

Actualitzat
La teologia de l'alliberament, el moviment de l'Església al costat dels pobres, evoluciona, trenta anys després de la seva expansió, sobretot a l'Amèrica Llatina. Un dels seus màxims representants és el teòleg brasiler Leonardo Boff, que ha vingut a Barcelona convidat per la Fundació Alfons Comín.

Boff va ser suspès el 1985 per l'actual papa, Benet XVI, quan era prefecte per la Congregació per la Doctrina de la Fe, i el mateix Ratzinger el 1992 el volia tornar a silenciar, un fet que va motivar que abandonés l'orde dels franciscans i el sacerdoci. Benet XVI visitava fa unes setmanes el Brasil. Boff continua sent crític amb aquest papat.

Leonardo Boff, autor de més de 60 llibres, continua demanant una reforma profunda de l'Església, reconeix errors comesos, però assumeix una trajectòria personal al costat dels humils i, ara també, de la natura.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut