Ginebra

L'entitat suïssa PostFinance tanca el compte bancari que hi tenia el fundador de Wikileaks

L'entitat financera suïssa PostFinance ha informat aquest dilluns que ha tancat el compte bancari que hi tenia el fundador de Wikileaks, Julian Assange, per rebre donacions de seguidors que hi arribaven a través del seu lloc web. Aquest tancament s'ha fet després de saber-se que el proveïdor de serveis de pagaments en línia PayPal també havia tancat el seu compte. El motiu del tancament, segons Postfinance, és que Assange hauria donat una adreça falsa i que en realitat no viu a Ginebra, un requisit imprescindible per tenir un compte bancari al país. D'altra banda, l'advocat d'Assange ha informat aquest dilluns a la nit a la BBC que intenten una trobada voluntària d'Assange amb la policia britànica per respondre preguntes sobre les acusacions d'agressions sexuals.

Actualitzat
La persecució del fundador de Wikileaks, Julian Assange, compta des d'aquest dilluns amb un nou front. Buscat per la Interpol per presumptes abusos sexuals a Suècia, Assange té ara un important problema econòmic. L'entitat financera suïssa PostFinance ha informat que ha tancat el compte bancari que el fundador de Wikileaks hi havia obert i que servia per canalitzar les aportacions que els seguidors de Wikileaks feien a través d'internet. Assange ja no té aquesta eina per vehicular uns diners que, segons havia explicat, servirien per finançar les despeses de la seva defensa i dels seus col·laboradors.

El motiu oficial de la cancel·lació del compte és, segons l'entitat, que Assange podria haver donat informació falsa sobre el seu domicili en el moment d'obrir el compte, ja que no han pogut comprovar que viu a Suïssa, un requisit imprescindible per tenir un compte bancari al país.

La notícia arriba just quan es coneixen noves revelacions del portal especialitzat en la publicació de documents oficials secrets. Per exemple, en les darreres hores, s'han conegut informacions secretes en què la diplomàcia dels Estats Units opina sobre el president del govern espanyol i alguns dels ministres del seu executiu. Zapatero ha mostrat la seva preocupació per aquestes filtracions.

Trobada amb la policia britànica

Precisament, l'advocat del fundador de Wikileaks ha dit aquest dilluns a la nit a la BBC que estan mirant de fer una trobada entre Julian Assange i la policia perquè respongui a les qüestions que requereixi la justícia sobre les acusacions d'agressió sexual. Segons les declaracions de l'advocat d'Assange, es tractaria d'una trobada voluntària arran de la petició enviada per la justícia sueca.
Anar al contingut