Barcelona

L'encesa de llums dóna el tret de sortida a la Feria de Abril de Catalunya més polèmica

La Feria de Abril que cada any organitza a Barcelona la Fecac, la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya, ha obert portes amb la tradicional encesa de llums i amb l'assistència del president de la Generalitat, Pasqual Maragall. En total s'han encès 100.000 punts de llum, que han donat el tret de sortida a una festa que s'estarà a l'esplanada del Fòrum fins al 7 de maig. Tot plegat, enmig de la polèmica sobre les subvencions, que un any més ha tornat a rebrotar, i d'una nova controvèrsia, les queixes dels responsables de les atraccions pels preus que els fan pagar.

Actualitzat

Dimarts s'obrien les portes de la Feria de Abril de Sevilla amb la tradicional encesa de llums i tres dies després s'ha repetit l'escena a Barcelona, per donar el tret de sortida a la 35 edició de la Feria de Abril de Catalunya.

Aquest any, a més de les tradicionals casetes, també hi haurà 80 parades d'empreses a les quals la Fecac, l'organitzadora de la Feria, ha llogat un espai per fer promoció, com una via de finançament de la mostra. Alguns dels firaires han denunciat irregularitats en la gestió econòmica de la Feria i falta de transparència de la Fecac en la contractació d'espais.

Aquestes queixes, però, no són les úniques que entelen les festes. La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia està investigant el destí dels 400.000 euros de subvenció de l'any passat, i el Síndic de Greuges vol comprovar si s'ha afavorit l'entitat organitzadora, la Fecac, davant associacions com Els Altres Andalusos.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut