Barcelona

L'encàrrec d'un estudi sobre el Quart Cinturó reactiva la polèmica en plena precampanya

El president de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas, ha anunciat que la seva formació portarà al Parlament de Catalunya el projecte de construcció del Quart Cinturó "per comprovar si el govern català està unit en la defensa d'aquesta infraestructura". Aquest mateix dissabte, el conseller d'Interior i president d'Iniciativa per Catalunya, Joan Saura, ha reclamat que no hi hagi "decisions unilaterals" en relació amb el traçat del Quart Cinturó, l'endemà que es fes públic que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha licitat un estudi sobre la viabilitat del tram entre Sabadell i la Roca.

Actualitzat

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha afirmat que encarregar un estudi sobre el traçat no implica adoptar una decisió. Nadal ha volgut aclarir en declaracions a Catalunya Informació que no existeix cap discrepància entre els membres del tripartit sobre la decisió del seu departament d'encarregar aquest estudi.

Tanmateix, Joan Saura ha lamentat que es facin encàrrecs sense un acord previ. Saura ha defensat que "abans d'adjudicar cap estudi cal avançar en la negociació que anava per bon camí" i ha afirmat que les "posicions unilaterals" entorpeixen el diàleg. També s'ha queixat la plataforma contra el Quart Cinturó, que divendres va denunciar que el govern ha encarregat l'estudi sense mantenir el diàleg previst pel Pacte Nacional per les Infraestructures.

És per tot això que Mas ha advertit que exigirà "unitat del govern per votar aquest projecte a favor, perquè el que no val és ocupar el poder i després buscar l'acord de CiU per als temes més bàsics del país, si el tripartit no està unit". El cap de l'oposició creu que "si el govern no està unit en aquests grans temes vol dir que no es mereix governar".

El líder de CiU ha recordat que durant la campanya electoral de les eleccions al Parlament, "José Montilla va prometre que no formaria govern amb cap força política que no estigués d'acord a construir el Quart Cinturó" i que "Joan Saura va dir que no pactaria amb ningú que volgués fer el Quart Cinturó", tot i que "després es van posar d'acord en 48 hores per fer el segon tripartit".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut