L'empresari David Marjaliza en el judici pel cas Púnica
L'empresari David Marjaliza en el judici pel cas Púnica
Madrid

L'empresari de la Púnica: "Granados em va demanar 'crema-ho tot en un dia de boira'"

Marjaliza assegura que van cremar "tres carros del Carrefour" plens de documentació compromesa a petició de Granados, després que li haguessin xivat que eren investigats

RedaccióActualitzat

Aquest dijous queda vist per a sentència el primer judici del cas Púnica que jutja per corrupció l'exconseller popular de la comunitat de Madrid Francisco Granados. Aquest judici és la primera peça de les 16 que componen la trama Púnica de presumpte finançament il·legal del Partit Popular de Madrid.

Després que aquest dimecres l'exconseller de Madrid Francisco Granados negués la xivatada que l'hauria avisat que estava sent investigat, aquest dijous ha estat el torn de David Marjaliza, el presumpte "aconseguidor" de la trama.

En la seva declaració com a testimoni, Marjaliza ha assegurat que Granados li va demanar que destruís documents de la trama després de rebre la xivatada. Segons ha relatat exactament, Granados l'hi hauria dit després de ser avisat pel guàrdia civil José Manuel Rodríguez Talamino, entre d'altres:

"No, no ho llencis, crema-ho perquè la bossa la poden trobar. Crema-ho en un dia que hi hagi boira."

Marjaliza ha declarat que després d'això va començar a "recollir-ho tot" amb la seva secretària, que es va encarregar de buscar per internet quin dia hi hauria boira. La primera setmana de 2014, el dia escollit, ha dit, "un amic va venir a recollir-ho i a cremar-ho".

Segons Marjaliza, ho va fer Eduardo de la Peña, "el que ens fa les coses dels pisos, les goteres, el que ens arregla totes aquestes coses".

En total, ha assegurat, van ser "tres carros del Carrefour" plens de "documentació de la Comunitat de Madrid i licitacions", així com una llibreta en la qual la seva secretària tenia anotades les entrades i sortides de diner en B que procediria de comissions il·legals.

La llibreta, segons també ha explicat, contenia detalls dels polítics als quals es donava els diners i el municipi on governaven:

"Si era Parla, posàvem P. En el cas de Paco (Granados), li vam posar el sobrenom de 'Futuro' perquè això va ser el 1999, quan no era alcalde, i 'Futuro 2' era José Luis Moreno, que després va ser alcalde."

A més, ha afegit que havia ajudat a pagar a Granados les campanyes del 1999 i del 2003, i que també li hauria pagat "viatges a Eivissa, televisions, escopetes i moltes més coses".

Mentre declarava, Granados, que estava assegut al banc dels acusats darrere seu, anava negant les afirmacions de Marjaliza amb el cap.

L'empresari de la construcció, que és precisament qui va delatar la trama, ha assegurat que no ha pactat mai amb la fiscalia.

ARXIVAT A:
Corrupció
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut