París

L'empresa que feia servir silicona industrial per als implants també fabricava pròtesis masculines

La premsa francesa revela que l'empresa de les pròtesis defectuoses PIP també fabricava pròtesis de testicles, natges i pectorals, entre d'altres. Diversos extreballadors de Poly Implant Prothèse, l'empresa encausada per fer pròtesis mamàries amb silicona industrial, han admès sota anonimat que es va desenvolupar una línia d'implants masculins, tot i que no se sap si es feia servir el mateix material.

RedaccióActualitzat
L'Agència Francesa de Seguretat Sanitària ha afirmat que l'empresa no havia declarat a França aquests tipus d'implants, que segons sembla estaven destinats a l'exportació. Les pròtesis de testicles es fan servir per a reconstruccions en casos d'extirpació com a conseqüència d'un càncer i per absència des del naixement.

Pel que fa al gel per incrementar el volum dels glutis, té una finalitat estètica i segons sembla es destinava especialment al mercat sud-americà. En aquest cas, un empleat de l'empresa assegura que es fabricava amb el mateix material que els implants mamaris.

Sense controls


La premsa francesa fa contínues revelacions sobre aquest cas, que ha portat les autoritats del país a recomanar a 30.000 dones que es retirin els implants de manera preventiva. Un diari apunta que un 20% de les pròtesis de tot tipus no han passat cap tipus de control a França, i afegeix que l'empresa PIP va subministrar a la sanitat pública francesa implants per fer reconstruccions a dones que havien tingut càncer.

"Un canvi en la reglamentació europea"

Coincidint amb tot plegat, el ministre de Sanitat francès, Xavier Bertrand, ha anunciat que demanarà a les autoritats europees un canvi de reglamentació sobre els dispositius mèdics com les pròtesis mamàries, ja que actualment no necessiten autorització per sortir al mercat, cosa que no passa amb altres medicaments.

El cas dels implants ha desencadenat un autèntic escàndol a França. Les investigacions han relacionat els implants de l'empresa PIP, fabricats amb silicona industrial, amb casos de càncer i fins i tot una mort. El govern francès ha demanat a 30.000 dones que vagin al metge amb la recomanació de retirar aquests implants. La marca PIP havia exportat a molts països, entre els quals, l'estat espanyol. A Catalunya, es calcula que hi ha unes 450 dones amb pròtesis d'aquesta marca.
Anar al contingut