Martorell

L'empresa d'electrodomèstics Miró anuncia un ERO que afectarà tota la plantilla

El fons d'inversió suís propietari de Miró ha comunicat al comitè d'empresa que hi ha "causes suficients" per dur a terme aquest acomiadament col·lectiu

Actualitzat

La cadena d'electrodomèstics Miró iniciarà un procediment d'acomiadament col·lectiu que afectarà, en principi, els 339 treballadors de la plantilla. El fons d'inversió suís propietari de Miró, Kabaena Directoships, ha comunicat al comitè d'empresa que hi ha "causes suficients" per dur a terme aquest acomiadament col·lectiu, que es va presentar formalment aquest dimarts davant el Ministeri de Treball.

El director de la cadena, Matteo Buzzi, ha explicat a Catalunya Ràdio que la voluntat és "salvaguardar el major nombre de llocs de treball", especialment a Catalunya. És per això que volen trobar un comprador per a la xarxa de 65 establiments. Els treballadors, però, recriminen a Kabaena que presentés un concurs de creditors fa un mes, quan ja havien arribat a un acord per a un ERO que afectaria un centenar de treballadors i no tota la plantilla. Rafa Espejo, de Comissions Obreres, ha demanat que, si es troba un comprador, sigui una "empresa solvent" perquè "no torni a passar el que ha passat fa un mes i mig, que és signar un acord amb unes condicions que després no s'han complert".

El fons d'inversió Springwater, propietari de Miró, no ha estat capaç de reflotar la companyia i va presentar a principi d'agost als jutjats de Barcelona el concurs de creditors de Kabaena Directorship, la societat a través de la qual controla la cadena d'electrodomèstics. Kabaena es va adjudicar la unitat productiva de Miró en subhasta a final del 2014, després que l'empresa catalana hagués fet suspensió de pagaments tres anys abans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut