Pla detall de la fàbrica de Masquefa on ha tingut lloc l'incendi on s'aprecien vehicles dels Bombers darrere els arbres. 12 de juny de 201…
Pla detall de la fàbrica de Masquefa on ha tingut lloc l'incendi on s'aprecien vehicles dels Bombers darrere els arbres. 12 de juny de 2017. (horitzontal)

L'empresa de Masquefa afectada per un incendi en tres bidons de vernís reprèn la seva activitat

ACN Masquefa.-L'empresa Masquelack de Masquefa (Anoia) ha anunciat que ja ha reprès totalment la seva activitat després de l'incendi que es va originar el dilluns 12 de juny en una de les naus, situada al polígon de La Pedrosa. En concret, es van cremar tres bidons de vernís que van obligar a desallotjar l'empresa i també les indústries del voltant per precaució. Segons informa l'empresa a través d'un comunicat, el foc es va controlar "amb èxit" i "no va suposar cap dany ambiental de rellevància". Masquelack assegura que les causes del foc van ser "fortuïtes" i que, gràcies als sistemes d'alarma i protocols de seguretat interns, es va controlar ràpidament i es va evitar que hi haguessin ferits greus o danys materials de grans dimensions. D'altra banda, l'empresa informa que la intendència i el servei al client "s'han mantingut en tot moment" i la producció, inicialment aturada, "es va reactivar 24 hores després d'obtenir l'autorització dels organismes pertinents".

L'empresa explica que, gràcies al suport de les dotacions de bombers i cossos de seguretat de la zona, el foc es va controlar amb èxit i no va tenir cap afectació al nucli urbà de Masquefa. Asseguren que els efectes de l'incendi van quedar reduïts "només a una part de la zona dedicada a producció de la indústria".Masquelack també informa que segons els processos de mesura d'emissions contaminants realitzats durant l'incident, la valoració final és que "no es va causar cap afectació ambiental de rellevància".

Anar al contingut