Manifestació per alliberar Salud, fa dos dies
Manifestació per alliberar Salud, fa dos dies
Bogotà

L'ELN allibera la periodista espanyola Salud Hernández-Mora segrestada a Colòmbia fa una setmana

Segons el bisbe de la localitat colombiana d'Ocaña, Gabriel Àngel Vila, la corresponsal d'"El Mundo" està bé, però cansada

RedaccióActualitzat

L'Exèrcit d'Alliberament Nacional ha alliberat aquest divendres a la periodista espanyola Salud Hernández-Mora, que va ser segrestada dissabte passat a la regió colombiana del Catatumbo mentre preparava un reportatge, precisament, sobre el segrest de menors.

El bisbe de la localitat colombiana d'Ocaña, Gabriel Àngel Vila, ha explicat a la premsa local que guerrillers de l'ELN han alliberat a Hernández-Mora en una missió humanitària, en una zona selvàtica situada entre els municipis de Teorama i Sant Calixto, a prop de Veneçuela .

Villa ha assegurat que la corresponsal d'El Mundo està bé però "cansada". A hores d'ara és traslladada a la ciutat de Cucutá, d'acord amb el diari colombià El Tiempo, amb al qual col·labora.

Encara que al principi es va parlar simplement de "desaparició", el ministre de Defensa, Luis Carlos Villegas, havia confirmat en les últimes hores que Hernández-Mora estava en mans de l'ELN, la segona guerrilla del país.

A més, els colombians Diego D'Pablos i Carlos Melo, periodistes de RCN televisión, van ser segrestats per l'ELN mentre cobrien la notícia sobre Hernández-Mora. "Segons ha explicat ella mateixa, estan bé i seran alliberats en les pròximes hores", ha dit Vila a RCN.

El Govern havia demanat ajuda al Comitè Internacional de la Creu Roja per aconseguir l'alliberament dels tres periodistes però, d'acord amb el bisbe d'Ocaña, la gestió l'ha realitzat l'Església Catòlica amb la mediació de la Defensoria del Poble, com ha exigit l'ELN.

El president colombià, Juan Manuel Santos, havia donat "prioritat" a l'alliberament d'Hernández-Mora, ordenant una recerca conjunta de Policia i Exèrcit. El Govern va condicionar el seu alliberament amb l'arrencada del diàleg de pau amb l'ELN.

Anar al contingut