Guinea Conakry

L'Elisi recomana a les famílies franceses amb nens que resideixen a la Costa d'Ivori que abandonin el país

La crisi política que travessa la Costa d'Ivori i el perill de guerra civil ha portat el govern de Nicolas Sarkozy a recomanar a les famílies franceses amb nens que resideixen en aquest país africà que abandonin el territori. També ha anunciat l'ajornament del retorn a les escoles franceses. L'expresident Laurent Gbagbo es nega a deixar el poder després de perdre les eleccions contra Alassane Ouattara.

Actualitzat
El president electe ivorià reconegut per la comunitat internacional, Alassane Ouattara, ha demanat una intervenció ràpida per solucionar la crisi. En un missatge al país des de l'hotel on està bloquejat, ha demanat ajuda als països de la regió. El guanyador de les eleccions acusa el seu rival, Laurent Gbagbo, de confiscar el poder recorrent a la mentida, la desinformació i la provocació.

La Comunitat Econòmica d'Estats de l'Àfrica de l'Oest, que disposa d'una força d'acció ràpida, va amenaçar la setmana passada amb una intervenció militar a l'excolònia francesa. Des de fa uns dies, tres caps d'estat regionals duen a terme una missió diplomàtica per resoldre la crisi.
Anar al contingut