Girona

L'elecció de la catedral de Girona tanca la recerca de les set meravelles de Catalunya

La catedral de Girona és el monument de l'àrea de Girona - el Rosselló que ha estat triat per votació popular com a setena meravella del patrimoni cultural material de Catalunya. Es tracta de l'última proposta que s'inclou en la llista que ha promogut Catalunya Ràdio i l'organització Capital de la Cultura Catalana. Amb tota la llista completa, els ciutadans han de tornar a votar ara per ordenar-la. Dimecres que ve se sabrà la proposta definitiva.

Actualitzat

La seu és famosa per la seva gran nau gòtica, la més ampla del món de tota l'arquitectura medieval amb els seus 22,98 metres. A l'exterior de la Catedral s'hi conserva el pòrtic gòtic de Sant Miquel al nord i el pòrtic dels Apòstols. El claustre romànic és del segle XII. Al Museu de la Catedral hi ha el "Tapís de la Creació", la peça més important de totes les de l'art tèxtil romànic que es conserven al món. També és remarcable l'escalinata de la catedral de Girona, la més gran de les escales de l'art barroc i una de les més singulars d'Europa, per les seves característiques i per l'espai on està situada. 

La construcció de la catedral va començar al segle XI i es va acabar al segle XVIII. La torre del campanar data del 1040 i està integrada per diversos pisos, separats per fileres de petits arcs llombards cecs que es transformen en finestres en els pisos superiors.

El conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida, el conjunt arqueològic de Tàrraco, el monestir de Sant Miquel de Cuixà, la Sagrada Família de Barcelona, el Celler Cooperatiu de Gandesa i el nucli històric de Vic són la resta de monuments que s'inclouen en la llista.

A partir d'avui, els ciutadans podran votar per ordenar per ordre de preferència les set meravelles. El pròxim dia 6 de juny es coneixerà el resultat definitiu.

Anar al contingut