Logotip de Spotify, el servei de música en "streaming" més usat al món
Logotip de Spotify, el servei de música en "streaming" més usat al món

L'editora de The Beach Boys i Neil Young reclama a Spotify 1.300 milions en drets

Els hi reclama, per "infracció deliberada" en els drets d'autor, una empresa que representa 2.000 artistes, entre els quals hi ha Santana, The Doors i Tom Petty

RedaccióActualitzat

Nova denúncia contra Spotify. L'empresa Wixen Music Publising, que gestiona l'obra de més de 2.000 d'artistes –entre els quals hi ha Neil Young, Tom Petty, Santana, The Doors, The Beach Boys o Rage Against the Machine–, li reclama més de 1.300 milions d'euros per haver "infringit deliberadament" els drets d'autor dels seus clients.

"Mentre Spotify s'ha convertit en una companyia de milers de milions de dòlars, els compositors i els seus editors, com Wixen, no han estat capaços de compartir justament i legítimament l'èxit, perquè Spotify, en molts casos, ha fet servir la seva música sense llicència ni compensació."

Segons Wixen, quan va començar a funcionar Spotify es va preocupar d'obtenir els drets de les cançons, però, un cop es va convertir en el líder del sector, aquesta preocupació va desaparèixer. Wixen reclama 150.000 dòlars per cadascun dels títols d'una llista de més de 10.000 cançons dels seus autors, i assegura que Spotify no té els drets d'una bona part dels 30 milions de peces musicals que ofereix.

Notícia relacionada: Spotify escombra els seus competidors

Segons ha avançat la publicació especialitzada "The Hollywood Reporter", la denúncia es va presentar el 29 de desembre en un jutjat de Califòrnia. L'empresa, que reclama els diners en concepte d'indemnització, recorda que hi ha antecedents en què Spotify ha acabat arribant a un acord amb els demandants de casos semblants.

Spotify és una empresa sueca que ja fa anys que s'ha convertit en el principal servei per escoltar música en línia al món. Ara mateix té més de 140 milions d'usuaris actius arreu del món, segons consta en la seva pàgina oficial. Gairebé la meitat d'aquests usuaris, 60 milions, són subscriptors de pagament.

Anar al contingut