Diferents trens bala en una base de manteniment a Wuhan, a la província de Hubei
El tren bala és un dels exponents més significatius de la pròspera economia xinesa (Foto: Reuters)
Pequín

L'economia xinesa creix un 7,8%, la xifra més baixa dels últims deu anys

La Xina alenteix el seu creixement econòmic. El gegant asiàtic ha tancat el 2012 amb un creixement del 7,8%, la xifra més baixa dels últims 10 anys. Tot i això, els responsables xinesos subratllen que la dada millora l'objectiu fixat al març i obre el camí per a la recuperació.

Actualitzat
L'economia xinesa continua creixent però al ritme més lent de l'última dècada. El producte interior brut de la Xina va pujar un 7,8% el 2012, segons les xifres oficials que ha publicat aquesta matinada l'executiu xinès.

Aquest creixement s'allunya del 9,3% registrat el 2010 i del 10,4% del 2009. La segona economia més potent del món mostra, doncs, símptomes de cansament. Els responsables oficials ho atribueixen a la por exterior, en referència a la crisi del deute d'Europa i els Estats Units.

En tot cas, les autoritats xineses han tret importància a aquest alentiment de l'expansió econòmica i destaquen que, "per sobre de tot", la situació s'està estabilitzant. El creixement supera el 7,5%, el percentatge que es van fixar com a objectiu fa un any.









Anar al contingut