L'economia xinesa creix prop d'un 11% el 2006, la xifra més alta de l'última dècada

L'any 2006 l'economia xinesa va créixer a un ritme pròxim a l'11%. És el creixement més elevat de l'última dècada i consolida la Xina com la quarta potència econòmica mundial, lloc que ocupa des de l'any passat, quan va superar la Gran Bretanya. Una de les claus del seu creixement en els últims anys és el gran augment de les exportacions de productes xinesos gràcies al seu baix preu.<br>
L'economia xinesa creix prop d'un 11% el 2006, la xifra més alta de l'última dècada
Pequín

L'economia xinesa creix prop d'un 11% el 2006, la xifra més alta de l'última dècada

L'any 2006 l'economia xinesa va créixer a un ritme pròxim a l'11%. És el creixement més elevat de l'última dècada i consolida la Xina com la quarta potència econòmica mundial, lloc que ocupa des de l'any passat, quan va superar la Gran Bretanya. Una de les claus del seu creixement en els últims anys és el gran augment de les exportacions de productes xinesos gràcies al seu baix preu.
Actualitzat

El creixement econòmic de la Xina continua sent espectacular i l'any passat el producte interior brut (PIB) va avançar gairebé un 11%, la xifra més alta dels últims onze anys. Aquesta dada va ser tres dècimes superior a la del 2005 i ha superat les estimacions que va anunciar fa poc Pequín. Segons el buró xinès d'estadística, aquests bons resultats es deuen a la inversió i sobretot a les exportacions. Aquest és el quart any consecutiu que l'economia de la Xina té un creixement de dos dígits.


No han servit de gaire les mesures adoptades pel govern xinès per desaccelerar el creixement i evitar el reescalfament de determinats sectors econòmics com ara el de la construcció. El govern té por que un creixement desmesurat provoqui grans desequilibris i dispari la inflació. Malgrat que continuen les desigualtats socials a la Xina, l'any passat els seus ciutadans van tenir una renda per càpita disponible que va créixer un 12% a les ciutats i un 10 a les zones rurals.