Brussel·les

L'economia europea s'accelera lleugerament malgrat un repunt de la inflació

L'economia europea s'accelera lleugerament, malgrat que la inflació interanual a la zona euro ha fet un repunt fins al 3% el mes de novembre, fet que podria fer augmentar els tipus d'interès. Pel que fa el producte interior brut, ha crescut un 2,7% en el tercer trimestre, respecte a l'any passat. Són dues dècimes més que el creixement acumulat fins al segon trimestre. Mentrestant, l'augment al conjunt de la Unió Europea ha estat del 2,9% en el mateix període, una dècima més que entre abril i juny. Pel que fa a l'economia espanyola, ha crescut el 0,7% en el tercer trimestre i el 3,8 en els últims dotze mesos.

Actualitzat
Malgrat les bones notícies per al conjunt de l'economia europea, la inflació interanual d'aquest novembre és la més elevada des del maig de l'any 2001. I és que segons l'estimació ràpida de l'oficina estadística europea, l'Eurostat, són 4 dècimes per sobre de l'octubre i 9 més que al setembre.

La xifra definitiva no es publicarà fins al 14 de desembre, però si es confirma podria derivar en una pujada dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu. En els últims mesos les autoritats comunitàries ja han mostrat la seva preocupació per aquesta inflació tan elevada, que atribueixen a l'alça del preu del petroli i dels aliments.
Anar al contingut