Madrid

L'economia espanyola creix un 3,8% el 2007, una dècima menys que l'any anterior

L'economia espanyola va créixer l'any passat un 3,8%, una dècima menys que el 2006, segons les dades del Banc d'Espanya. Aquest percentatge es correspon amb la previsió oficial feta pel govern espanyol. L'entitat financera destaca que s'ha registrat un descens de les peticions de crèdits per part de les empreses i les famílies. Alerta que els propers mesos són incerts per la situació dels mercats internacionals, però assegura que Espanya té uns bons números per afrontar possibles fluctuacions.

Actualitzat
La institució justifica aquest descens del creixement espanyol per la disminució del consum privat i de la inversió al sector de la construcció. Per tant, l'informe confirma el canvi de cicle del sector immobiliari, amb una frenada en la compra de pisos. Tot i això, matisa que la ralentització del consum, en concret de la demanda de crèdits, és positiva perquè farà "més sostenible" el nivell d'endeutament del sector privat.

El Banc d'Espanya justifica l'augment de la inflació – que el 2007 es va situar en un 4,2%, més d'un punt per sobre del diferencial europeu- per l'escalada del preu del petroli i d'alguns aliments bàsics, com la llet o els cereals.

L'entitat financera subratlla la bona situació de l'economia espanyola, però reconeix que ha patit una suau desacceleració. Davant la inestabilitat dels mercats internacional provocada per la recessió i la crisi hipotecària dels Estats Units, el Banc d'Espanya reconeix que la incertesa serà la tònica dominant dels propers mesos, però assegura que Espanya té suficients mecanismes per afrontar-la.
Anar al contingut