Bitllets de 100 euros
Les famílies espanyoles estalvien 7,6 euros de cada 100
Barcelona

L'economia catalana creix un 0,1% i l'espanyola un 0,2% el primer trimestre del 2011

L'economia catalana continua amb un ritme de creixement feble, i només ho ha fet en un 0,1% el primer trimestre de l'any, segons els primers indicadors que ha donat a conèixer la Generalitat. Per la seva banda, l'economia espanyola també segueix la mateixa tendència. El primer trimestre ha crescut un 0,2% i un 0,7% en taxa interanual, segons l'últim butlletí econòmic del Banc d'Espanya. La modesta recuperació tant de l'economia catalana com de l'espanyola es deu primordialment a la fortalesa de les exportacions.

Actualitzat
L'economia catalana ha crescut un lleuger 0,1% entre el gener i el març, segons els primers indicadors que ha donat la Generalitat. En termes interanuals, l'economia ha crescut un 1,3%, si es compara el primer trimestre d'aquest any amb el de l'any passat.

El sector serveis és el que més creix. Per contra, com a factor negatiu, cal destacar que la demanda interna s'ha vist frenada perquè els preus s'han encarit, costa accedir al crèdit i s'han apujat els tipus d'interès.

L'economia espanyola també continua amb un ritme de creixement feble. Segons les estimacions del Banc d'Espanya, el primer trimestre el producte interior brut ha augmentat un 0,2%, en relació amb el trimestre anterior, precisament la mateixa pujada que ja es va registrar en l'últim tram de l'any passat. I en un any, l'economia espanyola ha crescut un 0,7%. Així, l'economia ha crescut en taxa intertrimestral el mateix que en el quart trimestre, mentre que la taxa interanual ha millorat una dècima.

Igual que l'economia catalana, les exportacions són el motor de la recuperació de l'activitat econòmica. Mentre el consum de les administracions ha caigut pels plans d'austeritat, el consum de les famílies no acaba d'arrencar a causa de l'encariment dels preus i dels tipus d'interès i la pujada de l'atur.

El Banc d'Espanya destaca, a més, que l'economia espanyola continua creixent a un ritme "dèbil" en un context marcat per la progressiva recuperació de l'economia mundial. Tanmateix, es manté sota l'ombra de nous focus d'incertesa.

L'entitat ha informat també que l'ocupació el primer trimestre ha registrat un nou retrocés al voltant de l'1,3% en termes interanuals, "lleugerament més moderat" que el trimestre anterior, i això va en la línia de les dades d'ocupació que ja va avançar l'enquesta de població activa.
Anar al contingut