Marine Le Pen felicita Vox per les eleccions d'Andalusia
Marine Le Pen felicita Vox per les eleccions d'Andalusia
Brussel·les

Le Pen ha de tornar 300.000 euros al Parlament Europeu per contractar una assistenta

La justícia europea confirma que aquesta assistenta treballava per al partit i no per a la cambra quan Le Pen era eurodiputada

RedaccióActualitzat

La líder de la ultradreta francesa, Marine Le Pen, haurà de tornar al Parlament europeu 300.000 euros per la contractació d'una assistenta quan era diputada a la cambra comunitària. El Tribunal General de la Unió Europea ha confirmat així el que el Parlament li va demanar a finals del 2016, però que Le Pen es negava a pagar.

La justícia comunitària considera que no s'ha pogut provar que la col·laboradora treballés en realitat a la cambra. En realitat, ho feia per al partit, l'aleshores Front Nacional, rebatejat fa poc com a Reagrupament Nacional. L'assistenta va ser contractada entre el 2010 i el 2016, quan Marine Le Pen era eurodiputada.

Segons el tribunal, la decisió del Parlament Europeu d'exigir el retorn dels diners és apropiada, i es desestimen "totes les al·legacions" de Le Pen. Considera que la política ultradretana "va tenir l'oportunitat de defensar adequadament el seu punt de vista" i que "no s'han violat els seus drets de defensa".

En tot cas, la decisió del Tribunal General de la Unió Europea es pot apel·lar amb un recurs de cassació, en un termini de dos mesos, al Tribunal de Justícia de la UE.

ARXIVAT A:
Unió EuropeaJudicial
Anar al contingut