París

Le Pen es nega a tornar els 300.000 euros que li reclama Brussel·les

Nova complicació en la dreta francesa de cara a la cursa cap a l'Elisi després que s'ha descobert que la dona del teòric candidat favorit, François Fillon, hauria cobrat 900.000 euros de l'erari públic per fer dues feines fictícies

RedaccióActualitzat

La lluita per les presidencials franceses s'està complicant per moments: els dos candidats que les enquestes pronostiquen que passaran a la segona volta estan qüestionats per afers tèrbols. D'una banda, la dona del candidat de centredreta, François Fillon, hauria cobrat 900.000 euros de l'erari públic per fer dues feines fictícies per al govern. De l'altra banda, la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, s'ha negat a tornar al Parlament Europeu prop de 300.000 euros que havia rebut des de Brussel·les per a la contractació d'empleats del partit, en un cas que va ser denunciat a l'octubre per l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau.

L'Eurocambra avança uns diners per al finançament dels partits, però amb uns condicionants. Marine Le Pen es va gastar aquests diners en el partit, però per contractar una amiga seva a la seu de París. El Parlament considera que això és malversació perquè la persona contractada no feia la majoria de la feina a Brussel·les o Estrasburg, i, per tant, li reclamava que ho tornés. Ella considera que és víctima d'una venjança política. El límit expirava aquesta mitjanit, i per tant, ara se li retindrà part del sou com a eurodiputada i perdrà dietes.

 

 

La líder ultradretana és, en teoria, la principal adversària de Fillon, que aquests dies veu com apareixen informacions compromeses sobre la seva dona. El setmanari "Le Canard Enchainé" eleva ara a 900.000 euros bruts el que va cobrar la seva dona, Penelope, no per una, sinó per dues feines fictícies remunerades amb diner públic.

A més de la seva dona, el candidat de centredreta també va contractar dos fills seus advocats. Ell mateix ho va reconèixer, però ara el setmanari explica que van cobrar 84.000 euros per fer d'assistents quan encara estudiaven. El cas, ja conegut a França com el "Penelope Gate", està en mans de la justícia i, aquest dimarts, investigadors antifrau van escorcollar el Parlament buscant documentació que demostri si, en realitat, les feines van existir. Després d'això, els republicans es podrien estar plantejant el seu futur amb Fillon.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut